8/04/2005

Lang leve conservatief Amerika?!


Ik heb net vol verstomming gekeken naar een uitzending van Koppen over extreme conservatieve wetten in de Verenigde Staten.
Zo zijn er in bepaalde staten wetten in aanmaak waar het dragen van heupbroeken verboden wordt! Bij het overtreden hiervan krijg je niet zomaar een vermaning maar wel een boete van 175 dollar en 3 dagen werkstraf. Alsof dit alles niet meer als overdreven is, bestaat er ook de mogelijkheid dat je naam en adres in de pers verschijnen!

Daarnaast bestaan er ook strenge straffen op gemeenschap hebben onder de leeftijd van 18 jaar, ook al is dit met wederzijdse toestemming. In sommige staten staan er zelfs gevangenisstraffen op van 15 jaar! Ook moeten zij zich 4x per jaar aanmelden aan de lokale politie en worden hun namen en adres gepubliceerd in openbare registers voor seksuele delinquenten waar ze tussen verkrachters en pedofielen worden geplaatst!

Ook prostitutie wordt in de Verenigde Staten absoluut veroordeeld. Het gaat zelfs zo ver dat agenten undercover gaan als prostituee en zelf klanten proberen te ronselen om hen zo te bekeuren! De politie daagt de burgers dus eigenlijk gewoon uit om over de schreef te gaan. Het zou net hetzelfde zijn als in een stadion scheldwoorden roepen om hooligans uit hun tent te lokken om heel het spel af te breken of pinten trakteren om daarna een alcoholtest laten af te leggen! De "misdadigers" krijgen niet enkel een fixe geldboete en mogelijk een gevangenisstraf, maar hun namen worden daarenboven nog eens gepubliceerd in de kranten...

Wat een geweldig land toch Amerika?! Geweren en revolvers mag je zoveel hebben als je maar wil, maar een stukje bloot vlees aiaiaiai.....

1 Reacties:

Blogger chiro Itegem zei...

Er zijn idd enkele vergelijkingen te trekken met strenge moslimlanden. De Amerikaanse neo-conservatieven willen de waarden, normen en het fatsoen terug op een hoger niveau brengen, zij proberen eigenlijk voor een stuk de klok terug te draaien (daarom komt dit zo vreemd over). In tegenstelling tot de moslimlanden proberen zij dit wel te doen in een open klimaat, en met de mensenrechten in gedachten (zij zullen nooit het stenigen terug invoeren). Met de Amerikaanse geschiedenis in het achterhoofd zullen zij hier gelukkig ook nooit helemaal in slagen. Bij hen kan en mag er kritiek komen op deze aanpak, dat is bij de strenge moslims uit den boze. Daar is de band tussen kerk en staat immers nog veel te sterk, beslist sterker dan in Amerika. Zulke extreme band tussen kerk en staat kan zeer gevaarlijk zijn. Dit wordt de dag van vandaag opnieuw bewezen : neem nu het voorbeeld van Iran.

Iran staat dezer dagen weer in de actualiteit omdat het koppig blijft volharden in het verrijken van uranium. Europa en de VS vrezen-terecht-dat zij werken aan een kernbom. Iran ontkent dit en zet zich af tegen de buitenlandse invloed en weigert de Europese bemiddeling. Dit kan leiden tot een internationale spanning wanneer de Veiligheidsraad overgaat tot sancties tegenover deze extreme moslimstaat. Het is ooit anders geweest.
Ten tijde van de Sjah was Iran een van de trouwste bondgenoten van de VS in de regio. Na de Iraanse revolutie van 1979 en de gijzeling van het Amerikaanse ambassadepersoneel werden de diplomatieke contacten met de VS doorbroken. Sinds 1979 is Iran een echte moslimstaat met een sterke band tussen kerk en staat. De religieuze machthebbers zijn de echte bestuurders van het land en de beleidsmakers, zelfs de president, zijn gewillige instrumenten in de handen van de religieuze leiders.
Indien Iran niet stopt met het verrijken van uranium lijkt het erop dat het westen opnieuw zal ingrijpen in deze turbulente regio, eerst met economische sancties en waarschijnlijk uiteindelijk militair. Hopelijk komt Iran tot inkeer.

8/8/05 20:25  

Een reactie posten

<< Home