Rookverbod in cafés

"Wij hebben de laatste maanden erg veel vragen gekregen van horeca-uitbaters", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws.
"De wetgeving is erg complex. Naast een rookverbod is er ook een rookzone, een rookkamer en plaatsen waar roken wel toegelaten is. Het is belangrijk dat wij die vier mogelijkheden goed uitleggen."
Het rookverbod in de horeca gaat in op 1 januari 2007. Toch zijn er allerlei uitzonderingen waardoor roken in bepaalde plaatsen toch kan.
Het NSZ wil het kluwen nu ontwarren met de campagne Comprendo. Ook minister van Volksgezondheid Rudy Demotte (PS) werkt aan een informatiecampagne.
En wat denkt de gewone burger (u dus) van dit rookverbod in de horeca? Zoals vaak zullen er voor-en tegenstanders zijn. Voorstanders voornamelijk niet-rokers die nu niet meer passief hoeven mee te roken en wiens kledij niet steeds vol zit van de rook na een gezellig cafébezoek. Geef gerust jullie mening!!!
1 Reacties:
In restaurants niet meer roken vind ik een pluspunt. Tijdens het eten kan de rook werkelijk vervelend zijn en hoeft zeker niet. Iedereen zal meer smaak van het eten hebben en na het eten bij een koffie en een cognac mag er dan wel iets gerookt worden. Ik ben pas terug van Ierland en daar mag nergens gerookt worden. Wanneer men buiten aan de hotels en de pubs staat moet men zien waar men stapt daar alles er vol met peuken ligt.Indien iedereen zou stoppen met roken, zouden we met zijn allen ook veel meer belasting moeten betalen.En indien je in Brussel of Antwerpen loopt heeft men de uitlaatgassen van het verkeer wat ook niet zo gezond is.
Indien men in het gezelschap vertoeft van niet rokers, zou men de hoffelijkheid moeten hebben om ook niet te roken. Andersom id hetze die sommige mensen hebben tegenover rokers ook overdreven.
Het is zoals in het dagelijks leven: te is te.
Een reactie posten
<< Home